Aardappelpersvezels zijn afkomstig uit de zetmeelindustrie. Dit wordt verkregen door het persen van de aardappelen om het zetmeel te scheiden van de rest. Wat overblijft is een goed stapelbaar en goed verteerbaar product waarvan de energie geleidelijk vrijkomt.
Dit geeft een prima resultaat op het eiwit van de melk bij hoog productieve koeien. Ook resulteert het in een beter groei van vleesvee. Bovendien is het zeer geschikt om diverse producten af te dekken. Zoals snijmaïs, perspulp, bierbostel, kuilgras enz.
– Energierijk
– Stapelbaar
– Lage OEB
– Lage gehaltes van Stikstof en Fosfor.
– Houdbaarheid minimaal 6 maanden (Mits goed ingekuild)
Indien ze in korte tijd vervoerd worden, behoeft u er niets aan te doen. Maar duurt het wat langer dienen aardappelpersvezels ingekuild te worden. De toplaag dient gladgestreken en luchtdicht te worden afgesloten. (Wat zout over de toplaag is altijd prima) De aardappelpersvezels conserveren door melkzuurvorming. Dit zorgt voor een daling van de Ph. De campagne van de aardappelpersvezels duurt van ong. september tot maart/april het volgende jaar.
Dit zijn gemiddelde waarden. De samenstelling kan wat variëren.
DS% | RE | RC | RAS | ZET | SUI | VEM | VEVI | DVE | OEB | FOS | P | K |
16.5 | 73 | 215 | 38 | 235 | 2 | 1028 | 1137 | 91 | -75 | 679 | 0.9 | 16.5 |